2013-05-31

snoka

Ni vet när man snokar utanför ett ex fb-sida? Joooo kom igen; alla gör det sluta spela så präktiga!
Ja alltså. När man snokar på sitt ex på fejjan, inte för att man fortafarnde är kär utan för att man är hederligt nyfiken eller kanske bara vill påminna sig själv om den personen och man ser bild på honom och man bara... skakar på huvudet i disbelief och tänker "...hur?? hur kunde jag vara tillsammans med den där?? hur kunde jag överhuvudtaget bli så ledsen när han dumpade mig?? jag borde ha känt lättnad!" och man kan inte titta på bilden längre än högst 3 sekunder för att det börjar krypa i kroppen annars, ja då var det bevisligen ingenting att hänga i julgranen.

2013-05-30

DO NOT MESS WITH ME M*THERF*CKERS!

*slickar nonchalant min tass och sträcker i solskenet majestätiskt ut mig i min fulla längd som om det inte funnes någon morgondag, och funnes det så skulle jag äga den*

Jag är inte så stark som jag gör sken av.

Jag tänker ibland på mig själv som konflikträdd och att det är en del av mig själv som jag måste jobba med men... när det är skarpt läge vetifan?

Jag är inblandad i en konflikt på jobbet, jag har den smärre delen av den men ändock är/var min kollega upprörd på mig. I morse kom en annan kollega och sa att hon stängt in sig på rummet och satt där inne och grät.

Jag bara reste mig upp helt sonika och gick in till henne. Hon bad mig att lämna henne i fred men jag vägrade "jag går inte härifrån förrän vi har rett ut det här" sa jag bestämt men medkännande och så pratade vi en lång stund och jag förklarade rättframt för henne att det aldrig varit min mening att göra henne ledsen eller få henne att framstå som oprofessionell och jag gav henne en varm kram och sa "Jag vill inte att du ska vara ledsen, var inte det, det här ordnar sig och det var jag som gjorde det där felet och inte du"

Det var ganska modigt gjort av mig, om jag får säga det själv. Eller så har jag bara en rivande ångest som gör att jag absolut inte kan lämna människor ensamma, gråtande på sitt rum, jag bara måste agera även fast jag "tränger mig på" i deras sorg eller vad det nu må vara.

Förresten sa hon sen: "Jag är inte lika stark som du Anna" och då skrattade jag till lite småcyniskt och svarade: "Jag är inte så stark som jag gör sken av, det garanterar jag dig".

2013-05-29

Jag har ingen lust i dag. Jag är digert trött och sur. Jag vill inte.

2013-05-28

THE POWER OF CHRIST COMPELS YOU!

http://www.kissies.se/bloggtips

Jag hoppas, jag HOPPAS att hon skämtar! De där bilderna gjorde mig mer rädd än när jag såg "Fredagen den trettonde" för första gången...!

Lägg ned porren så blir allt bra!


 
 
...fast vänta lite nu; är man inte väldigt, väldigt dum om man automatiskt utgår från att porren är normen? Bara för att man är ung är det inte lika med att man är dum, oerfaren, osäker, ja, men man är väl rimligen född med en viss grad av ...intelligens och slutledningsförmåga? Det är så ENKELT att skylla på porren "ta bort porren så blir allting bra!" jag skulle vilja säga som så att prolemet är djupare än så, det är inte porren i sig som är problemet, det är unga människors (oftast tjejers) stora osäkerhet och dåliga självkänsla och samhällets subliminala budskap om att tjejer ska underkasta sig, vara väna och duktiga, se ut på ett visst sätt och aldrig någonsin ifrågasätta eller verka "manhaftig".
Jag är trött i dag men det är trött på rätt sätt, inte trött som i vad-vet-jag, trött som i dagen efter jag joggat hårt, trött som i aggressiv på grund av att kroppen käker upp sockerreserverna och detta medför att jag högt ropar "FAN!" och andra mindra sockersöta utrop åt datorn, skrivaren och skannern när de enligt mig arbetar i medveten slow motion eller helt enkelt uppnosigt vägrar att utföra det som jag begär av dem.

Jag har en teori.

Om min till synes oändliga singelperiod.

Jag tror att det har med 3 saker att göra.
  1. Jag är "för" säker
  2. Jag är fri
  3. Jag agerar inte
Tillåt mig förklara.

Med säker menar jag att jag (och detta har jag till fullo förstått efter att ha fått se mig själv på film när jag blivit grillad av en känd journalist/mediatränare) utstrålar en otrolig säkerhet, ett lugn och en stor kunskap. Mina rörelser, min röst, det jag säger, allting visar att jag är väldigt stark och att jag inte går att lura, det visar att jag är min egen och att jag är modig. Jag är inget kuttersmycke, för att uttrycka sig frankt.
Jag uppfattas antagligen som "jobbig" av ett visst antal män så tillvida att med mig krävs det en viss ansträngning, jag hänger inte bara med och fnissar eller böjer mitt huvud i underdånighet, tvärtom ifrågasätter jag, vill diskutera och blin utmanad.
Jag dömer dock inte kvinnor som är på det osäkra viset, alla kan inte vara som jag och alla bör heller inte vara det och jag är definitivt inte bäst i världen bara för att jag är den jag är.
De män som inte finner mig jobbig tror jag kan bli skrämda av mig och min säkra rättframhet, jag gör dem osäkra och kanske ser de mig som ouppnåelig, vilket är mycket ledsamt.
Jag drar inte alla män över en kam nu, jag talar blott utifrån min egen erfarenhet och min egen uppfattning om män överlag, jag förstår ju att inte alla män per utomatik är på detta vis, det jag säger är att merparten av de jag träffat är sådana och att merparten av den manliga befolkningen är sådan till följd av århundraden av samhällsligt patriarkatsikt arbete.

Med fri menar jag just det jag nämner ovan; jag dömer ingen, varken andra eller mig själv. Jag har förmågan att se ur ett vidare perspektiv och förstå bakomliggande orsaker. Jag är inte rädd.

Jag letar inte aktivt efter en partner. Jag är mycket självständig och känner inte att jag behöver en karl för att vara hel, det är inte det min ensamhet handlar om men detta ligger mig ändå i fatet för om jag inte letar hur ska jag då kunna hitta någon?

Summasummarum: jag borde ändra mitt beteende för att få en man. Jag borde sluta med att vara så "manlig" i mitt beteende och bli mer "kvinnlig", jag borde klämma in mig i korsetten och de kinesiska fotsnörena och nicka sött och feminint när de vuxna talar om viktiga ting. Jag borde måla min match.com-sida med fjärilar och rosa glitter och fnissa åt varenda litet skämt som skickas i min väg. Jag borde kanske till och med vara mer som Blondinbella. Lite... dum.

Men jag kan inte!

2013-05-27

Sent ska de saktmodige vakna.


http://blondinbella.se/2013/05/26/introvert/

Det intressanta här är inte introvert vs. extrovert, det intressanta är hur man kan vara så väldigt dum när man på andra sätt (affärsmässiga) är smart? 

Det är nog sant det som min chef sa en gång; intelligens är mångfacetterat och är alltså en sammansättning av olika delar såsom empati, insikt, förmåga till utveckling, problemlösning social förmåga, förmåga till tyst eftertanke etc. ju fler bitar du har desto mer intelligent är du.

Och somliga har väldigt få bitar.
Hejsan

Jag vill inte verka som en plåga i röven men det finns ingenting så skönt som att löpträna (OK det gör fasansfullt ont emellanåt men yadayada det är smärta som går att kontrollera, som jag vet är högst tillfällig och när den är borta så är den verkligen BORTA om ni förstår parallellen) det flåsar bort spänningar och ångest, hela kroppen blir alldeles mjuk efteråt, den liksom njuter och så tillkommer ju allt det där med att känna att man har åstadkommit något, man har utfört någonting jobbigt och fullföljt det. Stått ut, if you will. Nu är man verkligen värd maten och vilan, om ni hajjar tugget.

För övrigt blev jag utsedd till projektledare i en utbildning jag går halvtid och i dag blev jag utsedd tillsammans med en annan, vansinnigt duktig kille, duktig på att bli intervjuad och hålla föredrag, att hålla presentationen inför en representant för ett stort företag.

No need to feel pressured!

2013-05-26

MURVEL!

Det var sol tidigare i dag. Nu regnar det. Ett dystert stril över barr och gren. Det passar mig. Jag är inte precis munter på söndagar och solen ger mig då ångest. Djävla solfan. I regnet är ångest mer tillåtet och således avdramatiserat.

Inre klaustrofobi uppstår när man känner sig instängd, begravd, i sin egen kropp.

Ge mig 10 faskor rötjut -  gärna intravenöst! Ja vinet alltså, inte flaskorna era morons. Jag vill simma i en vinröd sjö bestående av Dionysos bedövande vätska.

Eller något. Äh.

Jaha - OCH?

Alltså ursäkta mig men vem fan bryr sig?

Här har vi mest sex

Alla är fulla på krogen

Eh... detta betyder ju att alla krogar måste stängas.




2013-05-25

ÖH! Visa pattarna!

Fast det var ju lite så här hey everybadi look at my tits! och det var ju det som var meningen *flåsar*




Och om någon vilsen själ (läs obildad) skulle börja gorma om att jag NÄTHATAR stackars Blondinbella så vill jag svara så här: nej.

Det är en viss skillnad mellan mobbning och kritik. Sarkastisk kritik kan med fördel användas för att få läsare att förstå poängen på ett snabbare sätt än vad man skulle göra om man kliniskt radade upp fakta, kritisk sarkasm verkar snabbare och är mer slagkraftigt.

Det är inte hat. Det är kritik. Viss skillnad.

Begrips.

Blondinbella har MANS-UR!!!


BLONDINBELLA HAR MANS-UR

Min kommentar: Gittan den  skrev:
Va?? Har du MANS-ur?? Jag trodde att tjejer skulle vara tjejer och killar killar? What is happening?? Are we in the Matrix now?!
Jag betvivlar att hon begriper min sarkasm men jag roar i alla fall någon: mig själv *slickar egocentriskt min ena tass i pur nonchalans*

2013-05-24

I miss you

I går när jag låg i sängen och skulle sova fick jag erfara en mysig liten ångesttripp, det rörde min son och varannan vecka och "mitt svek" gentemot honom etc. men vet ni vad? Min fantastiska terapeut lärde mig en gång ett trick: när ett sådant tillstånd kickar i gång så ska man tänka "OK, jag kan inte tänka på det just nu men jag ska tänka på det i morgon klockan 10" och man kan till och med skriva upp vad det är man vill älta och klockslaget så att man inte glömmer det.

Sedan somnar man och vaknar och går upp och hela baletten och klockan blir tio... och elva och tolv och man har helt glömt bort vad det var man skulle älta. Eventuellt kommer man ihåg det men i dagsljuset när ångesten sover känns det helt främmande: älta vadå? Varför då? Jag kan ingenting göra åt det nu? Jag kan inte spola tillbaka tiden? Varför fastnade jag i det här? OSV. Konstruktiva tankar tar över de ångestridna, skuldtyngda kletiga paniktankar man hade där i mörkret.

Schematricket.

Be gone secret documents

Jag roade mig en god stund med att förstöra hemliga handlingar. Vi har en liten jävel till dokumentförstörare som bara tar 5 papper åt gången, således skulle det vara mycket enklare att gå ut på torget och tutta på, men i dessa tider finns det en hög riskfaktor att detta skulle missuppfattas i skenet av de andra eldar som brinner i Stockholms förorter.

FEGA KRAKAR

Jag blir genuint upprörd över alla rasistiska kommentarer som florerar på FB just nu i och med Husbykravallerna, det är precis den sortens kommentarer som eldar på elden, utanförskapet och destruktiviteten ännu mer.

Man enkelt konstatera om man tar sig tid att googla eller att fullfölja en intelligent tankekedja att liknande sorters upplopp har startats av blonda och blåögda svenskar i alla tide...r, ta huligankravaller som exempel. Människor i grupp, oavsett härkomst, kan utveckla ett destruktivt lynchbeteende under "rätt" förutsättningar, det är inte en fråga om nationalitet utan en fråga om vilsenhet, utanförskap, sysslolöshet, maktlöshet eller bara så enkelt som dumhet, ungdomligt övermod och fylla.

Sluta med er fega facebookrasism och lyft upp blicken från den tomma lilla låda ni kallar ert huvud och förstå det vidare perspektivet.

Tack för mig!

Mjao

Min arbetsdag slutade klockan 22:45 i går. Don´t ask me why jag orkar inte berätta.

Jag har ont i huvudet.
Saknar min son oerhört.
Är hungrig.
Melankolisk.
Social.
Rörd.
Omtyckt.
På jobbet.
Tja.

Får jag äta lunch nu?

2013-05-22

The only one listening to Jamirro

O yeah I can see why I was an outsider in school



Jag byter inte min frihet mot tretusen Blondinbellasinnen

Min nya vän med borderline ringer mig. Hon är ovanligt burdust rakt på sak utan det sedvanliga artighetssvamlet. Hon talar obehindrat om olika mentala tillstånd utan att man bett om att få höra det.

Och jag gillar det.

Äntligen en äkta människa!

Hellre en sinnesrubbad i handen än 10 normängsliga normala i skogen.

Är det konstigt av mig att känna så? Gemene man föredrar inte sinnessjuka vänner framför präktiga familjelivsmänniskor!

Men jag är inte gemene man.

För det första är jag kvinna.

För det andra är jag begåvad med ett exceptionellt fritt sinne, för vilket jag varje dag tackar någon där uppe, ty jag är så ytterst tacksam för att jag har fått den ynnest det innebär att i ödmjukhet se det som den stora massan inte ser, för de är förblindade av sina rädslor.

Jag är inte rädd.

Det finns ingenting som är annorlunda som skrämmer mig.

Det finns ingenting som är annorlunda som hotar mig.

Jag är så... fri.

Fri.


My eyes look happier today



EGOEGOEGOEGOEGOEGOEGOEGOEGOEGOEGOEGO





Varför jag avslutade terapin

Jag har gått i terapi i 3 år, vilken hjälpte mig så mycket att jag saknar ord att beskriva det, jag hade turen att få en alldeles fantastisk terapeut, när denne slutade och gick i pension började jag i en gruppterapi (mindfullness) den hjälpte mig ännu mer, när den så tog slut ville jag få hjälp med att hitta rätt verktyg för att hantera min ensamhet och jag blev tilldelad en mycket ung, nyutexaminerad tjej.

Jag vill klargöra att jag definitivt inte har någonting emot kvinnliga psykologer, min första var en kvinna, det jag tyckte kändes fel var att det var som att sitta och prata med en gymnasieelev eller en 20-åring som dessutom var väldigt osäker och oerfaren.

Våra sessioner gick inte ut på att försöka utröna vilka verktyg som skulle passa mig utan de gick ut på att hon skrev ut listor på hobbys som jag skulle engagera mig i.

Det var inte därför jag var där. Listor kan jag skriva ut själv. Det handlade inte om det, det handlade om att jag upplever mig vara helt ensam i livet, förvisso med några få men goda vänner men helt utan skyddsnät, utan familj, utan allt egentligen för vänner kan aldrig ersätta en familj oavsett hur goda de än är, jag har i alla fall inte den sortens relation till mina vänner och det jag ville var att få hjälp med mina tankar, få hjälp med att hitta en väg ut, att hitta och lära mig att använda hjälpmedel för att lösa situationen eller få den att kännas uthärdlig och/eller rentav bra.

Men icke.

Hobbys, mina vänner.

Därför avbröt jag.

2013-05-21


Idealet.

Jag är väl inte direkt hatfull inför mitt utseende (längre), jag tycker rentav att jag är riktigt snygg, stundtals, men för att övergeneralisera likt Blondinbella så har ju alla ett ideal, en person som man hett hett önskar att man såg ut som och min är:

Frances Bean Cobain. Åh!

I stället ser jag ut, så här:

See the difference?
Jag ska bara berätta att jag skrattade på lunchen.

Detta är inte något som händer ofta, att jag skrattar på riktigt alltså, jag "skrattar" väl några gånger per dag i artighet eller för att inte verka snobbig eller för att inte hamna utanför, jag skrattar ett socialt skratt och inte för att jag tycker att det är roligt på riktigt. Falskt? Ja. Fast alla gör så, det måste man om man inte vill bli lämnad utanför den mänskliga gemenskapen.

Nu virrade jag bort mig från ämnet. Det jag började säga var att jag skrattade på riktigt på lunchen. Att jag skrattar på riktigt, med hjärtat, ärligt, det inträffar cirkus 2 - 4 gånger per år och det är ytterst få personer som kan få mig att skratta för överlag är folk i gemen inte roliga, inte genuint roliga, de riktigt roliga är ytterst få, tycker inte ni också det?

Min humor är även ganska speciell, jag tenderar att skratta åt cynism och sarkasm och rena barnsligheter, underligt uppträde roar mig också och underfundiga vardagsobservationer. Jag skrattar inte när clowner ramlar eller åt torra kontorsskämt om man säger så.

Jag drömmer om eld

http://blondinbella.se/2013/05/20/alla-tjejers-stora-drom/

Ja. För det är verkligen ALLA tjejers stora dröm. Mm. Ja-a.

Å. Kära barmhärtige Gud kan du ge mig Blondinbellas endimensionella psyke snällasnällasnälla! Oh så vansinnigt obeskrivligt njutbart det vore att vara så tom, så fylld av luft och ingenting, oh befriad, fri till sist!

Fast jag vet inte. Det finns en fördel med intelligensen även om nackdelarna väger tyngre än sju långtradare lastade med  fyrtio ton antidepressiva.

http://blondinbella.se/2013/05/17/alskade-barbie/

Barbiedockan e inte sexxisstisk fö jaaaaaaaaaaaaaaa tycker inte de, ja lekte med r´en fö de e bara en dåcka! Å ja fattaj inte att de liggej annat bakåm än baja att Bajbi ser tjejig ut fö alla jillar ju råsa å så annars e man feminist såm haj buskaj undej ajmarna å aldri sminkaj sej!! Fö de e ju de allt handlar åm å alla såm sejer att ja haj fel e DUMMA! å ja vägjaj att utbilda mej i fjågan fö jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa haj jätt!

Hej. Jag heter Anna och min stora dröm att att föra in ett brinnande ljus i örat för att få slut på det tysta vrålet.

Nej då.

Men förstår ni skillnaden? Förstår ni varför jag vill vara lika dum som Blondinbella? Förstår ni hur SKÖNT det vore? För Blondinbella skulle aldrig skriva om gråtande odjur. Hon skulle aldrig ens komma i närheten av att börja begripa vad jag menar. Tänk vilken bliss! Och hela tiden skulle jag inte ens förstå att jag var dum, jag skulle tro att jag var knivskarp! AAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Eller inte.

LUGN!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

förlåt

Jag är väldigt poetisk nu, det kommer lätt till mig det som andra kan sitta i flera veckor och grunna på kan jag spotta ur mig på 3 minuter, det är en talang jag har, en begåvning antar jag men det är jobbigt att vara poetisk ty det ligger stor sanning i uttrycket "...like the desert needs the rain, the poet needs the pain" för det är svårare att klämma ur sig något som ger avtryck när man är solig i sinnet, det blir liksom inte samma schvung i det om ni fattar mig.

Och nej jag planerar inte att gå ned till rälsen, det är bara poesi, så lugn, jag är kvar, liksom alltid, bra poesi är ledsen poesi, antar jag.

2013-05-20

Brollan

- Ikasus haha fan vilket namn på en skola! Sänder inte rätt budskap ey!
- Vadårå?
- Jamen det var ju han som flög för nära solen så att vingarna smälte!
- Du tänker på Ikaros.
- Ah.

Skåden I otrogne

Jaha. Nähä.

2013-05-19

VIK HÄDAN!

Söndagsskam
Du ska springas bort
Även med blodsmak i lungorna
Hosta
Svett på ställen där man inte trodde att man kunde svettas
Gnugga
Bort!

2013-05-12

I am l´art

Bergmanfilmer? Varför skulle jag vilja se Bergmanfilmer? Jag är min egen Bergmanfilm!

2013-05-11

Weee!

Har från och med i dag 1 st. följare på Twitter - min twittermödomshinna är härmed brusten!

Jag vägrar att använda ordet "mödomskrans".

Smells like hiny

Hur mycket jag än tvättar vissa handdukar så luktar de ändå rumpa.

Nej jag använder dem inte .

Bra där!

Räknar ut att en yta av 3,70 meter x 1,4 meter behöver 11 100 trallplattor á 30x30 cm.

De två mattehjärncellerna high fivar varandra.

I am a vamzpire


Jag drömde om att Edward Cullen i Twilight tog Bella Swahns i samma novells oskuld. fast det var inte de rent visuellt i drömmen men ändå de, arketypiskt för det undermedvetnas chenanigans.



Vampyrfilmer nu och då skiljer sig, med risk för att verka dramatisk, oerhört mycket åt. Minst sagt.

Den här mackan förtjänar ett eget inlägg


Ser ni den där leverpastejmackan? Det är tillsynes en helt normal sådan men skenet bedrar, den lilla rackarn luktar, den luktar övermogen frukt, frukt på väg att jäsa i föruttnelse. Den enda synliga tugga som finns på bilden är den enda som passerade min munhåla och färdades ned till mina inre syraregioner. Bamsetidningen är inte min. 




Hey beautziful flowerz I´m an ezvil dozctor from Gzermany

I found zome beauziful flowerz






bröl

Tjena

Att somna med sminket på är fan inte kul.

MVH

Stickyface

2013-05-10

Kärlek är blott en virusinfektion.

Ser en dokumentär om en teori om att vissa virus inte är negativa virus utan tvärtom har bidragit och bidrar till evolutionen och att förälskelse är en produkt av dessa virus.



Haha!

I knew it!

2013-05-09

Raow!

Vart var jag när denna lanserades?? 




Tur

Fast jag har tur. Den galna ilskan är alltid det som har räddat mig, igen och igen och igen, rivande, slitande. Ursinne. Blint och oursäktande. I all sin plåga. befriande.



2013-05-07

Lay down and surrender

Sitter på en datorutbildning. Strider på barrikadena mot sömnarmén som efter lunch skickade fram sina förtrupper för full frontattack, nu attackerar de djävlarna i flankerna också.

UNITE THE CLANS!

KÖTTKNASTER

Den senaste tiden har jag tyckt att kött knastrar på ett äckligt vis när jag tuggar det. Känner mig osäker på vadan detta barkar iväg till, ska jag bli veggo nu? Jag känner ingen lust för det, jag älskar ju kött. Eller?



För övrigt har det rapporterats om råttkött i köttfärsen, i Kina, där skulle ni ha haft något att *RASA!* över, ja jag vet att det inte var det att det var just hästkött utan att brottet var att det inte var rätt märkt innehållsmässigt men jag har ingenting att komma med längre, jag spyr bara ur mig ord och fraser likt en svenska akademiens orduppfinnare under en särdeles grym omgång av vinterkräksjukan.

HA!

2013-05-05

Fake it til´you make it


Please bite me mister vampire

Mot bättre vetande började jag läsa Twilight igen, trots att den gav mig ångest när jag läste den första gången, jag ställde nyss mig själv frågan varför? Och svarade att det ger mig ångest för att boken befäster min allgenomsyrande ensamhet.

2013-05-04

Ögonbryn med tuschpenna


Smaken är som baken och allt det där och detta är en väldigt ung, osäker tjej men jag måste bara säga... det där är verkligen inte snyggt. Det ser ut som pålimmade barbieögonbryn; varför vill man ha sådana? 
Jag är medveten om att någon kanske tycker att mina ögonryn är fula och det står dem fritt men mina är i alla fall naturliga och ser inte ut som om jag hade gått loss med tuschpennan.
Jag förstår inte detta ögonbrynsmode.

2013-05-01

Blondes have more fun


Tjenis

Sprutade in lite Restylane i förra veckan plus färgade barret. 
Tycks?



I try not to judge

Meddelande från kille på match som verkade lovande: "Hej tjejen, händer det någe bus i kväll?"

Suck.