2014-04-30

Hörde ni det där klirrandet som av ett glas som krossas mot ett smutsigt golv? Det var ljudet av mina illusioner som gick i bitar.


Och på den tredje dagen återuppstod han, heureka, ja Messias återkom från de döda Jehova! och han lät sitt guds ljus skina över människobarnen och de såg att det var gott.

Närå. Det är bara blixtreflexen i mitt fönster. Bilden är från januar, så det ligger inte snö här i Stockholm.




Skåden. I blåsipps I funnen.




Mina nya böcker har kommit.


- Hahaha monstret pratar i telefon!

Knon är här nu, mitt hjärtas ljus, han gör allting lättare.

2014-04-29

Den löjliga känsla man får när man hör mejl-plonget från sin chefs/medarbetares dator 2,5 meter bort! Från ett mejl man själv har skickat alltså. Så har det blivit i IT-åldern att man hellre skickar sin information digitalt än reser sig upp, förflyttar sig fyra steg, öppnar munnen och utför talrörelser, så larvigt, egentligen, men idag skulle folk höja på ögonbrynen om man jämt kom och levererade informationen verbalt, jag skulle själv höja på ögonbrynen, det är bara det att just ljudet av det där lilla plonget gör mig en liten bit generad.

Det finns dock personer, energitjuvar, brukar de ofta kallas i folkmun, som mejlar OCH kommer och talar om informationen å ja ba: men hörrö; du skickade mig just ett mejl, varför kommer du då hit och berättar samma sak som står i mejlet?? What was the point with the mail then?!
*RASAR!* Närå.

RLS

Vad tror ni hände när jag gick och la mig tidigt igår? Va? Va? Vavavavava? Jag fick en rejäl restless legs-attack, såklart. Tack hjärnan, eller vad det nu är som orsakar detta fenomen som gör att man vill såga av sig benen och skrubba piporna invändigt med stålulls borste, okej okej jag överdriver men det är knappt, restless legs känns som att man har en vansinnesklåda inuti benpiporna, det kliar på insidan av skelettet i fötterna, anklarna och skenbenen och man drabbas som en följd av det av ett oemotståndligt begär att röra på benen och fötterna, stampa omkring, springa, vicka på fötterna, vad som helst för att få klådan att upphöra. Oerhört frustrerande!


Juhupp. Nähäpp. Man skulle kanske ta lunchprommen innan regnet, eller vad säger ni barn?

Annas lektion i anti-härskarteknik

När man börjar fundera på om man är dum, det är då man vet att härskartekniks försöket man just blev utsatt för har fungerat.

Det allra viktigaste när man blir utsatt för ett sådant försök är att (om man inte finner sig direkt vill säga) inte visa någon ilska, för gör man det så har härskaren vunnit, om man däremot sitter lugn som en filbunke, kanske till och med ler eller skrattar till, då har den fiktiva bollen studsat tillbaka rakt i ansiktet på tidigare nämnda härskare eftersom målet med försöket är att få undersåten att reagera med ilska, förtrytelse, indignation etc. vilket skulle vara beviset på att härskaren har helt rätt.

Hänger ni med?

2014-04-27


En massiv, självlysande himlakropp gjord av plasma.


                                          En anemone nemorosa.


                                            En atmosfär bestående av syre och ozon.

En bakfull mamma.


                                                    En "getinggardin".


                                               
                                                     Ett vår.
                                             
                                            God natt solen, hälsa Kina.




En sexåring njuter av den vackra vårkvällens milda ljus.


2014-04-24

Är det konstigt att jag inte ber om ursäkt för mig själv?

Man, 50+: Vilken vacker kjol du har.
Jag: Ja, visst är den.
Han: (skrattar till förvånat och lite illa berört)

Var det konstigt svarat tyckte han? Kjolen är ju vacker, men skulle jag ha svarat något annat som passade bättre in på hans bild av hur en kvinna enligt normen ska svara? Jag fattar nada här? Borde jag ha svarat: "Tihi! oj tycker du? Den här gamla trasan?" eller "Nämen tack, usch jag som tycker att den sitter lite illa" eller "Vad snäll du är, jag hittade inget annat att ha på mig idag" ?

Eller vad?

Jag får ofta den där reaktionen, även från andra kvinnor, oavsett ålder. Det uppfattas som drygt att svara så som jag gör, som vore jag självgod, som skulle jag i stället svara ursäktande å min kjols vägnar för att inte ta plats, för att inte tro att jag "är någon", för att inte störa rådande ordning.


Hej, hej jag är tillbaka, knappt 1,5 kilometer, det gick inte, så jävla på botten av skalan alltså, så pissigt, dessutom ramlade jag så där så att tiden liksom saktas ned i ens huvud och allting blir glasklart och man tänker konstaterande men ändå lugnt att det här kommer att gå riktigt illa om jag ramlar så här, jag kommer att slå ut framtänderna, måste ändra fallsätt, och man vrider kroppen allt vad man kan i motsatt riktning och man känner hur man faller och först då blir man lite rädd men då är det redan över och man ligger på backen och utvärderar skadorna; brutna ben? uppskrapade knän? händer?
och jag lyckades falla på vänster överlår i stället för på tänderna och jag hade tack och lov så kallade "torgvantar" på mig, annars hade jag skrapat upp hela handflatorna när jag tog emot mig på den hårda och smutsiga asfalten.

Orsaken till att "tiden saktar ned" är explosionen av adrenalin vilket gör så att tankarna och reaktionerna går snabbare så att man just ska kunna rädda sig undan från att slå ut framtänderna eller liknande, kroppen är fan smart konstruerad alltså.
Ger mig iväg upp och ut på en joggingtur, i morgon kommer jag att vara rullstolsbunden på grund av massiv träningsvärk då jag är otränad som ett nyfött föl.

Gargamel.
Min son har varit hos mig i snart 3 veckor på raken, om jag tycker att det är jobbigt? Nej. Tvärtom. Jag önskar att det alltid var så. Tyvärr.

2014-04-23

Kollega hört Katrin Zytomierska säga till väninna på restaurang: "Men hallå, du kan ju inte inleda ett förhållande med att vara tydlig med att du vill ha barn! Du måste låtsas som ingenting och sedan honom till det efter ett tag!"

Jaha. Är det så man ska göra? Jag har missat det. Jag som trodde att man inte skulle behöva manipulera sin partner till saker och ting, att man inte skulle behöva forma honom till något annat, jag trodde att man skulle gå in i ett förhållande med öppna och ärliga ögon, rakt på sak, no sugar coating. Jag antar att jag hade fel. Det kanske är därför som jag fortfarande är ensamstående, för att jag inte manipulerar. Är jag inte hellre ensam då?











Jo.










.
För att vara lite självgod mitt uppe i allt; när jag läser texterna så märker jag att jag ändå, trots BAJSET, är en genuint rolig person.

Nej jag är inte normal men det har ni väl fattat vid det här laget

Det är lustigt. Min vän, hon har som ett sjätte sinne, för alltid ringer hon mig när jag har BAJS och varje gång blir jag irriterad för jag vill vara kvar och smeta i BAJSET och så kommer hon där med sina irriterande telefonsamtal och vill tränga sig in i BAJSET och tvinga mig därifrån å ja ba: va fan! låt mej få va kvar och ÄTA BAJS förihelvete!! Men hon ba: Nej! du ska ut! och hon förstår mig och jag kan berätta om allt för henne. Det är en fin vän det. En riktig vän. Riktiga vänner står ut med BAJS och står vid ens sida när det regnar BAJS och tvingar sig på en med irriterande telefonsamtal, inte på ett självuppoffrande martyrsätt, utan på ett medkännande, konstruktivt, stöttande bollplanks-sätt.

Begrips?

2014-04-21

Ni minns kanske att min ene bror är svårt schizofren? Nåväl, jag vill beskriva hur jag ser Sjukdomen; jag ser den som ett levande separat väsen, något sinistert, ont och ljusskyggt, demoniskt, något som tar sitt offer steg för steg, en parasit som långsamt äter upp innanmätet för att slutligen flytta in helt och fullt i det tomma kroppskärl som det nu gjort till sitt. Den person som en gång bodde i kroppen är raderad, Sjukdomen bor där nu, Sjukdomen styr kroppen, kroppen är dess färdmedel och marionett, Sjukdomen njuter av att plåga andra och förstöra sin omgivning, äntligen har Sjukdomen fått hela makten över kroppen och kan nu utföra sina sadistiska göranden helt ostört.

Att man kan sätta en man på månen och få öron att växa ut på en musrygg - men man kan inte få signalsubstansen i hjärnan att flyta i rätt riktning. Är det inte lustigt, så säg.

2014-04-20


Fann denna mus ordentligt omstoppad i soffan. Den var enligt uppgift trött. Nej det var inte musen som talade om det för mig, det var min son.


Målade ägg. Mitt liknar en olycklig prostituerad.



Skapade en ny variant av Egg Benetict. Gordon Ramsey klappar händerna.


Jag måste ha gjort något galet ty äggen fick bara en svag anstrykning av rosa och gult.



Änd denn wii äjt.

Hemma hos mig





2014-04-18

2014-04-17

Min son verkar vara full av teologiska och existentiella funderingar för tillfället:
- Mamma?
- Ja?
- Vem kom först? Vilken va den första människan?
- Hm ja, det är det många som undrar, det vet man inte riktigt.
- Men... den människa som va först, hur kunde den klara sig? När den va helt själv å ingen tog hand om den?
- Jo fast det var inte riktigt så, när jorden var ny för miljoner år sedan så kröp det fiskar upp ur havet och sen utvecklades de till olika djur och sedan till apor och sedan efter många tusen år blev det människor av den där sortens apor.
- Va? Så vi är APOR?
- Tja, väldigt smarta apor.
Att förklara evolutionsteorin för en sexåring är inte det lättaste ska ni veta barn.
Jag stör mig monumentalt på nyblivna mammor som genast förvandlas till erfarna experter på barnuppfostran etc. och som börjar ge tips och råd utifrån sin digra erfarenhet för ja ba: Ursäkta mig? Du klämde ut ungen för mindre än två månader sedan! Dessutom har du bara ett barn!

Jag har aldrig utgett mig för att vara expert, visst har jag delat med mig av en del knep som har fungerat på mitt barn som var en osedvanligt skrikig, envis och arg bebis när någon med bebis med liknande personlighet har pratat om sina bebisrelaterade problem men jag anser mig för den sakens skull inte vara urmodern av barnakunskap.

Jaja jag är bäst och alla andra är fula och dumma i huvudet!


Teologisk dialog, mitt köksbord, 06:53:

- ...pappa brukar plantera dill å så på trädgården.
- Om du och jag får en trädgård någon gång så vill jag också plantera sånt.
- Vi kan plantera de på ängen utanför!
- Kyrkbacken? Nja, det är ju inte vår äng vet du, vi äger den inte.
- Äger Jesus den?
- (frustar till med mjölk i munnen) haha ja, det kan man nog faktiskt säga att han gör, indirekt.
- Va de nåra som dödade Jesus?
- Ja, hur vet du det?
- Varför gjorde dom de?
- Oj... vilken fråga... (funderar på hur jag ska förklara det för en sexåring) jo det var så här att han, Jesus alltså, gjorde en massa bra saker för folk som var fattiga och ledsna så alla började gilla honom väldigt mycket förutom de som bestämde, de blev rädda att de inte skulle få bestämma något mer så därför dödade de honom.
- (Begrundar informationen) Hade Jesus lasersvärd å va en superhjälte?
- JAG ÄLSKAR DEJ!
- Mamma sluuuuuta! Hade han de?
- Nej, det här var för tvåtusen år sedan så det fanns inga lasersvärd men vissa tror att han var en slags superhjälte, ja.
- Ska ni vara påskkärringar idag på dagis?
- Ja. Men ja ska inte va de.
- Varför inte?
- För ja vill inte.
- Okej, vad ska du vara då?
- Mej själv.

Jehupp. Dags att fylla på i bokhyllorna.



Och apropå samlag (eeeeh... say what?) är det inte konstigt så säg att man kan göra alla möjliga saker med varandra helt naken men man finner det sjuttio resor svårare och jobbigare att öppna dörren till sitt själsliga inre och visa vad som verkligen finns där? Att göra så är en annan slags intimitet, en mycket djupare intimitet som påverkar en som person, kanske är det därför som det är mycket enklare att kasta av sig kläderna och köra, ty det är bara kroppsligt.

2014-04-16

"Din favorittråd 'kn*lla en kyckling' har 2 olästa svar".

Tja, "favorit" var väl att ta i.

2014-04-15

Känner en irriterad förbryllelse över att vara en överflödig deltagare på möte. Dessutom är jag kissnödig.
Nåväl. On another note. Solen gick upp idag också och jorden fortsätter oförtrutet sin bana runt solen såsom den har gjort i fem miljarder år och såsom den kommer att göra i fem miljarder år till, och det blev påsk.





2014-04-14

Dagens roliga felläsning; "Köpa imponerad hund på blocket".

- Ja hej, jag skulle vilja köpa en hund.
- Okej, vad ska det vara för ras?
- Tja... det spelar inte så stor roll så länge som den är imponerad.
- Imponerad?
- Ja, den ska vara sjukt imponerad av mig som person och av mina akademiska meriter.
- They do not show you having sex on TV, do they?
- Åff kårs dej do, diss iss swiiiiiiiiiiden!!

Snälla. Låt din enda hjärncell få gå hem, låt oss slippa dess pinsamt dumma utspel.

Ammoniakvår

Släpp fångerne fri, det är vår.

Så här skulle kanske våren se ut på en planet vars grundämne var ammoniak, jo, det kan existera sådana planeter och det kan även existera liv på en ammoniakplanet, googla så får ni se, det skulle dock vara en ytterst dyster och brun-gul värld, dock ligger skönhet i betraktarens öga och dessa ammoniakvarelser, de har ju ingen vetskap om någonting annat än sin ammoniak, kanske, om de nu inte gör sig föreställningar om konstiga, syreplaneter där kolbaserade livsformer promenerar omkring under en blå himmel - blå! Kan ni föreställa er vilken hemsk, dyster värld utan vårt brun-gula hölje som är så vackert!

Eh? Vad kom detta ifrån helt plötsligt?


2014-04-11

Kvällens lektyr; Vlad pålspetsaren och medeltida tortyr, ja, jag är en förtjusande ung dam, vän och mjuk med virkningen i hand, dånande vid minsta tecken till opassande exponering av liljebleka anklar och det enda som far i mina tankars ljusblå rymd är det skira ljudet av en svala i mild flykt genom den rosendoftande sommarskymningens darrande löfte om kysk romans.

2014-04-08

Jag behöver jobba på konflikthantering. Det har hänt något för jag var knappt alls konflikträdd i min ungdom, jag tog tjuren vid hornen så att säga men nu flyr jag hellre än fäktar, detta stör mig. Jag känner mig feg. Jag tror att orsaken till min konflikträdsla är att jag har varit offer för diverse härskartekniker som har skadat mitt självförtroende i sina grundvalar och när jag är osäker på mig själv då är jag svag.

2014-04-03

Haha hjärnan

Jag var på ett ganska jobbigt möte igår där jag fick ta en massa obefogad kritik, lång historia, det som var roligt dock var den Freudianska felskrivningen jag gjorde som jag nyss upptäckte, det ska egentligen stå "praktikplatser", hjärnan är kul







Jag - och den sköna känslan av lättnad när jag kan andas ut efter att ha hållit andan (metaforiskt) halva dagen på grund av en tänkt konflikt som hade kunnat uppstå men som i slutändan inte blev av.

2014-04-02

You are rubbing my cirkles eeeeerh, wait what?

Mitt facebook ser konstigt ut, ikonerna är på fel ställen, sluta med att rubba mina cirklar facebook, ni gör mig orolig *sliter mitt hår och gråter i lerkrus*
I sailed away to China, on a little rowboat to find ya

Varför plockar hjärnan fram dessa random huvudlåtar?

Han älskar mig.

Pojke, 4 år, vid lämning av min Anton:

Tittar mig djupt in i ögonen: "Ja älskar dej" vänder sig om och ropar ut i samlingsrummet: "Ja älskar Antons mamma!"

BRÖST!

Hejsan. Mina brön´ har vuxit sig så stora att de inte vill stanna kvar inuti min vita BH med storlek 75 D. Slut på meddelandet.

Är det inte lite som om en kille skulle skryta om sin penis? "Tjena min k*k är så jävla stor att den inte får plats i mina jeans storlek large"? Fast penis och bröst är ju icke detsamma, penis är en könsdel, bröst är förvisso en del av det könsliga sammanhanget så tillvida att de agerar som tilltalande attribut när det gäller parning men de fungerar även som matreservoarer, därför är bröst komplicerade och svåra att passa in i något fack eftersom de har en dualitet, sålunda blir det infekterat när feminister gör kampanj genom att bada barbröstade på badhus; man kan inte med exakthet definiera bröstens hemmahörande, vad bröst är och var de hör hemma är individuellt och framförallt intimt, därav reagerar omvärlden och eftersom män inte har bröst så blir deras barbröstade uppenbarelse inte uppmärksammad så ja, i denna fråga är det skillnad mellan män och kvinnor, jag säger inte att den ena sorten är bättre än den andra och att den ena eller den andra sorten därför bör skylas, jag säger att det finns skillnad och att bröst är en komplicerad fråga eftersom de har två roller. Och de är dessutom två stycken, höhöhöhöhöhöhöhö!

2014-04-01



Hehehe Family guy


Hon i mina komaöron: ...blablablablabla preliminär budget.
Jag, tomstirrar.
Hon: Förstod du?
Jag: Ja, men jag är så trött idag att det tar en minut innan jag förstår informationen.

Hehehe, I am pretty funny if I may say so myself.

Red Bull med socker

För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras.

Ja. Visst är jag rolig?

Nej men för övrigt så är jag idag i ett semikomatöst tillstånd, i morse var det ett sådant där uppvaknande som man har när man vaknar upp från en narkos; man får med våld tvinga upp ögonen och man vet inte var man är, vad det är för dag eller vad man heter, nej okej inte så men ni fattar, klart att jag visste vad jag hette när jag vaknade i morse but anywho, detta semikomatösa tillstånd gjorde att jag frångick mina principer och köpte en Redbull med socker - usch.