2014-12-31

Dagens nostalgitripp.

Nej, detta är inte ett indirekt sätt att berätta för er att jag är gravid, det är jag inte, alltså. Sluta fantisera så mycket!



En horribelt vanställd människa, stum och blind har den tagit sig fram genom livet, den allra senaste tiden tack vare den moderna vetenskapens uppfinningar så som intravenöst födointag, ty detta ting har ingen mun som till synes. Man fann den, underligt nog, som vuxen (vilket är konstigt med tanke på avsaknaden av munöppning, hur den har överlevt utan föda är för vetenskapen en gåta, man gissar att den måste ha förmåga att inta näring på något annat, för de lärde, okänt sätt) då den såg ut att smyga omkring nere i en stor mörk källare under ett hyreskomplex, man vet inte om den verkligen smög eller om det arketypiska rörelsemönstret som utgör att smyga var strikt instinktivt betingat. Den ömsom kröp omkring i smutsen på det kalla golvet, ömsom tog sig fram halvt upprätt på ett ryckigt, hukande vis med armarna krokigt framsträckta, utstötande ett hårresande läte från inuti sin instängda talapparatur. Man obesvarade med stor förvåning att varelsen av någon anledning bara hoppade fram från sin mörka vrå när ett barn ensamt gick förbi där nere i källaren, varför den gjorde det är ett mysterium ty den kan som tidigare sagt inte se.

Man testade denna observation genom att låta en sexårig pojke gå ensam genom den dunkla källarkorridoren medan man iakttog händelseförloppet via dolda kameror. Det man såg fick blodet att isa sig i ådrorna: till allas fasa ser man först pojken gå försiktigt genom den långa, mörka korridoren, han tittar sig omkring i rädsla, han ser räddningen i form av en dörr upp till trapphuset några tjugotals meter framför sig, han ökar takten, då hörs ett skrapande ljud en bit framför honom. Pojken stannar tvärt och lyssnar, stel av fasa, men allt är åter tyst, som i en fuktig grav. Pojken börjar tveksamt att gå igen. Han hinner några steg innan ett högre skrapljud hörs, pojken hoppar till och ökar takten. Nu hörs ett högt gnisslande ljud. Pojken skriker till och börjar springa mot räddningen. Nu ser man  något hoppa fram precis framför pojken, något svart, hukande och pojken skriker högt i skräck, detta något, varelsen på bilden, reser sig sakta och utstöter ett så horribelt och fruktansvärt läte att hjärtat nästan stannar av skräck och pojken stannar mitt i ett steg, stel av fasa. Varelsen blir tyst. Den står blickstilla ett ögonblick, sedan utför den vad som ser ut att vara en bisarr, sinnessjuk dans, denna dans varar i cirka tre sekunder, sedan utstöter den ett nytt ljud som kan liknas vid en kombination av något som gisslar och samtidigt kucklar på ett sätt som gör en galen av rädsla, därefter gör den ett insektsliknande språng mot pojken och därefter slocknar kamerorna av sig själv.

Man vet inte vad som hände med pojken, bara att man efteråt inte fann ett enda spår efter honom annat än en liten tuss av hans guldgula hår fastkilat mellan varelsens fingrar.




Barnen fångade mig på bild, in the Predator style.





2014-12-30

Samtidigt som jag vet att jag förr eller senare kommer att bli spärrad (igen) så kan jag inte låta bli att röra om i grytan *röra röra*

Nota bene att jag icke trollar, jag argumenterar på ett ytterst frisinnat sätt och använder min psykoterapeutiska begåvning till att intellektuellt klämma dit praktarslen när jag hittar deras svaga punkter *ondsint skratt* hähähähähä!

Jag har väldigt tråkigt också.

Jag talar alltså om familjeliv.se

2014-12-29

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article19957688.ab

Ingen rök utan eld, brukar man säga. Många av de som anklagar Cosby för våldtäkt är naturligtvis bara ute efter pengar och har aldrig blivit utnyttjade av honom men resten? Det finns ett korn av sanning däri.

2014-12-28

- Annaaaa, Annaaaaaaa?
- Ja?
- A vill att du ska dra ned persiennerna.
- Det kan han väl göra själv?
- Han e där uppe (i sin loftsäng).
- Hälsa honom att han inte är handikappad.
(springer iväg)
- Din mamma säjer att du inte e handikappad!


Vet ni vad som är jobbigt med att försöka gå ned i vikt samtidigt som man har väldigt tråkigt? Jo att man sitter och tänker på allt gott som man inte får äta och hjärnan viskar förföriskt; "Men vadå? En påse chips till gör varken till eller från... du ska ju simma i morgon..." och jag svarar; "Sluta. Du har fått cips i stort sett varje dag så sett ur ett bredare perspektiv så kommer en till påse att göra dig fetare" och hjärnan bara: "Mmmm saaaaalt... feeeeeett... kolhydraaaaaater..." och jag bara: "Håll käften" och den bara; "Jag framkallar känslan av det på din tunga nu" och jag bara; "Sluta!" och den bara; "Nu kommer det! Känner du? Mmmmm!!!" och jag bara: "Varför gör du så här mot mig, mot dig själv?" och den bara: "Jag vet inte, jag har kopplat på reptildelen" och jag bara: "Stäng av den då" och den bara: "Nej" och jag bara:  "JO!" och den bara: "Make me!" och den bara: "Vad ska du med hammaren till? Hallå? Hallåå?! Vad ska du gör... nej! är du galen du kommer att döda oss båda sluta, sluuuutaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhggrrr gurgel gurgel öh..."

Det där sista var hittepå men det fattar ni säkert.
Har ni sett det här någon gång? Det är vansinnigt roligt. Programmet alltså, inte bilden, Pingvinerna från Madagaskar.





Pitt är ett roligt ord.

Jag är trött som en pitt (!) på att ha ont överallt, nackspärr, ryggspärr, armspärr fakkin stjärtspärr, okej inte stjärtspärr då, vad skulle det vara för något? Konstant kramp i ringmuskeln? Förresten är munnen också en ringmuskel. RINGMUSKEL.


2014-12-27

Jag har inte fått någon psykos. Jag tramsar.
Okej. Jag har fått en mysdress, eller vad fan det nu heter, i julklapp å ja ba: från och med nu är detta mitt fort från i vilket jag kommer att utdela mina order. Jag kommer att ge blanka fan i dresscodes och klädsel: kostym, detta är mitt andra skinn nu. Vi är förenade, du och jag, i evigt navelludd och outsinlig slapphet. Ja. Sålunda är mitt nya rike. Dig tillkomme.
De ä synd om meje buuuu huhuhuhuhuuuuuuu! :'(


Eh... va?

Skåden I otrogne
På det att I tar emot Frälsningen
Liksom Barnet med öppet Hjärta
Tager emot Ljuset
och Sliten upp Legopåsen med Tänderna
Så som Odjuret sliter Männskan i Stycken
Den arma
Gud eller Mammon?
Mammon!
De otrognas rop skalla över nejderna
Och fadren Såg det
Och han grät
Ty hans barn var evigt förtappade






2014-12-24

Solen lämnar Kina och stiger långsamt över aftnarnas aftnar.






Mi e mi madre.



Jultomte-darth Vader, julgrans-R2D2 och de andra önskar er en god jul. 


2014-12-23

- Ja hej jag ringer för att säga att jag tror att du har Intrinsic minus i tummen orsakad av förändringar av volara ligamentapparaten.
- Eeeeh... och det betyder...?

Efter en googling får jag fram att det betyder nervskada i tumleden, den vanligaste behandlingen verkar vara operation *blir omedelbart kallsvettig*

Jag har opererat mig en gång, för brusten blindtarm när jag var 26 och det gick bra, men jag är livrädd för att sövas, fullkomligt livrädd, där och då hade jag ju inget val, det var att låta dem operera eller dö, nu har jag ett val men det är inte något klokt val att välja att avstå operation i så fall, jag ska inte leva med en delvis paralyserad hand om jag inte behöver göra det och min hand ställer till problem i form av att jag tappar saker, jag kan inte hålla i runda objekt, jag har ont, jag har svårt att skriva på tangentbord etcetera.


Ala sava i enslik gard, djypt onder minattsímma
What does minattstímma mean?
It means world peace AJ
Oh, okey
Manen vandrár sin tista bán, snon...

2014-12-22

Jag drabbas av universell svindel när jag föreställer mig att jag sitter på en sten formad som en kula och åker genom rymden i 107200 kilometer i timmen.

ho ho ho

kidz, om 2 dagar äre julafton!

2014-12-21

Intressant att alla alltid är "tävlingsmänniskor" och "vinnarskallar", ett av mina hatord by the way. Själv avskyr jag att tävla, jag är väl inte tillräckligt "hungrig", har inte tillräckligt många "bollar i luften" eller är tillräckligt mycket "spindeln i nätet".

2014-12-18

Egenkär

Jag kan inte säga annat än att jag beundrar min egen professionalitet i en annars bisarr cirkussituation

#på möte
Hittade detta i en gammal diskussionstråd på ett forum (mitt alias var "Förkunnaren" och texten är ett svar på en kommentaren: "ba´fö att du tycker så så stämmer inte de för mej!!!":
"Och Herren sade; på det att ni icke må synda skolen I lyssna till Förkunnarens ord, sannerligen säger jag eder Förkunnaren bär Herrens mantel ehuru skall sanningen komma från hennes mun och saliga skolen I vara ty Förkunnarens ord i sanning är likt honung och mjölk som rinner från Fadern och in i den Förkunnades kärl."
Eeeh... vad får jag allt ifrån?
Jag ska på julbord ikväll *stönar och klämmer på valkarna* fast jag är inte överförtjust i köttdelen om sanningen ska fram, jag kan med fördel vara utan skinka, köttbullar och prinskorv och ägna mig åt fiskdelen. Är det inte en jävligt skum sak förresten att ha ett helstekt grishuvud på bordet? Det känns liksom makabert. Tänk om man hade ett människohuvud på bordet, det skulle ju ingen ha. Å andra sidan är det inte mer makabert än att äta hamburgare ty köttet som ligger så fint och avhumaniserat i små rektanglar på ICA kan ju inte titta på oss med ångestfyllda ögon men ändock kommer det från ett djur vars kött vi maler mellan våra tänder.

Fan viket trivialt inlägg. Illa skrivet dessutom. Jag ville bara ha mina tre minuter i cybervärldens rampljus. Så. Nu är jag klar.

Markus Birro är en sån där som man bara vill se på i tystnad och därefter säga: BU-HU.

Är det något som jag inte tål så är det offer- och martyrmentalitet, därmed inte sagt att jag inte anser att man får tycka synd om sig själv ibland, jag menar personer som har gjort det till sin livsstil att vara missförstådda helgon.
Om man befinner sig i en orkan av kaos så finns det ändå alltid en fast och solid punkt och det är att det alltid är mest synd om Markus Birro. Alltid.

2014-12-17

Jag träffar en del som är förvånade över att SD har fått så många röster, jag är tyvärr inte lika förvånad, smygrasismen har alltid funnits i Svea rike det är bara det att den nu har fått ett ansikte och blivit rumsren, den har blivit legitim.

Jag var däremot förvånad när jag först klev ut i arbetslivet efter gymnasiet för i skolans värld var (i alla fall då, jag kan inte uttala mig om hur det är nu) rasism någonting mycket fult och vi läste och lärde oss allt om förintelsen, slavhandeln, vi såg Schindlers list, vi hade gruppövningar och grupparbeten och temadagar etcetera, därför existerade det ingen öppen rasism, därmed blev jag chockad när jag sedan satt vid fikabordet på arbetsplatsen och hörde en kollega säga att det var väl synd att man inte gasade ihjäl alla romer när man ändå höll på, med ett "jag skojar bara" skratt och andra kolleger som orerade om ordet "negerboll" och hävdade att "jamen de ÄR ju faktiskt NEGRER!" och "jag är inte rasist men..." och så vidare.

Vad ska man då göra för att hejda den svenska rasismen? Steg ett är som alltid utbildning eftersom kunskap är makt, hat (rasism) är alltid baserat på rädsla och det man är rädd för har man inte så mycket kunskap om. Steg två är att förändra folks attityder och det gör man dels genom kunskap och dels genom integration i vardagen. Steg tre skulle kunna vara att till exempel införa utbildande åtgärder på arbetsplatserna som inte bara berör personer av utländsk härkomst utan även andra minoritetsgrupper så som homosexuella, transpersoner, psykiskt sjuka och så vidare.

För att kunna åstadkomma allt detta kan vi självfallet inte ha kvar denna paria i riksdagen som likt en grupp skräniga mobbare förstör och röstar ned alla budgetar, de måste ut.

2014-12-16

Fin komplimang en annars sur dag

Kollega på lunchen som jobbar nära nämnda instans:

- Kan inte du bli handläggare på socialen i stället, snälla? Det behövs en människa som du där, äkta och med medkänsla och medmänsklighet.

2014-12-11

Varför är dagens legogubbar så arga?

Jag kräver ett svar!




Den tvåhundra åttionionde.



Aha. Mh. Om 288 personer hoppar av så blir det min tur. 

Men jag visste att det skulle bli så ty enligt liggande plan ska jag komplettera mina gymnasiebetyg så att jag får grundläggande behörighet samt göra högskoleprovet, det här var bara en vild chansning eftersom jag har kommit in som andra reserv förut och en studievägledare rådde mig att pröva igen. 

Jag är en stenstod av envishet. Vore jag icke så skulle jag inte sitta här just nu, då skulle jag ligga horisontellt fyra meter under jord eller på en smutsig madrass, hög på heroin, ty *andas in djupt* mobbing, spottad på, dragen i håret, gömma sig på skolgården om rasten, sparkad, utskrattad, hånad, nedvärderad, psykiskt torterad, misshandel, statist i en psykotisk människas vardag i tre år, hot, våld, dödshot, supande farsa som slogs, misshandlade, hotade, skrämdes, terroriserade, etcetera också tror ni att siffran 288 kan kväsa mig? Va? Tror ni det? Vavavavava?? Då ska jag tala om en sak för er: då tror ni fel.


Snippdoktorn nästa!

2014-12-10

Jag blir pruttig av pepparkakor.


The extraordinary exciting life of Anna "the Administrator" was she a spy? Or was she just a bitter office worker?

Man sitter och läser en artikel om den svenska "spionen" Jane Horneys spännande och händelserika liv, sedan återgår man till sina rutinartade, monotona och intetsägande administrativa sysslor. Man tittar ut genom fönstret ett ögonblick och tänker på skillnaden. Sedan tänker man att det var Jane Horney själv som skapade sitt eget spännande liv, det kom inte någon liten gnom i hög hatt och trollstav och förvandlade hennes liv sim-sala-bim! the change lies within yourself - ha! Nu har ni ett nytt väggcitat till era väggtexter!

Fast nuäre så här också att en måste ha rätt förutsättningar i både arv och miljö för att kunna skapa en sådan levnad och jag vill inte av misstag bli avrättad av danska motståndsrörelsen eller gå med i IS och jag verkar inte ha samma social-skills eller människokärlek (HA!  ?) som hon hade, fast det handlar väl inte om att bli någon annan, det handlar väl snarare om att leva sin fulla potential vilken den än är och i vilken form den än ter sig och göra något som man brinner för eller som man känner är samstämmigt med den man verkligen är i stället för att bittert fortsätta att äta bajs och tröstlöst trampa vidare i det monotona hamsterhjulet (varför heter det ekorrhjul förresten??)

Ja, det är den 10 december idag för er som har inte kollat och antagningen.se kungör antagningsbeskeden "i eftermiddag" men det lär med all sannolikhet står STRUKEN när jag loggar in, alternativt, kanske, RESERV. Men inte bitter blir ja för de (jo lite) för bittrast blir nog räven (?)
Skillnaden mellan reaktionerna på mitt paraply är distinkt på skolgården om morgonen, barnen reagerar med glad förtjusning över de olika färgerna och tycker att det är jättefint och vill hålla i det, föräldrarna tittar tigande på mig ur ögonvrån med konstiga blickar.
Ja inte alla föräldrar då men tyvärr 95 %. Så jävla absurt, är det inte?



Hej. Jag tycker inte om den här mannen. Hej då.



2014-12-09

Och här har man gått i trettiofem år och trott att det hette kleti och pleti.
"Varför jag har valt 'Elitsinglar'? därför att precis som med min karriär så har jag höga ambitioner med mitt privatliv och jag vill träffa någon som lever upp till  mina förväntningar."

Höga ambitioner med sitt privatliv.
Det var äckliga maskar i mitt mjöl
Det är naturligtvis oetiskt att gå ut med uppgifter i tidningen men vill man veta mer, vill man veta allt, vill man läsa FUP ord för ord (ha, ha) ja då går man till...

...flashback.

2014-12-08

Kommenterar reklamfilm för chokladen Lindor:
- Alltså varför ser det ut som om hon äter balle?
- Va är balle?
Hejsan ungar. Det är en mycket jobbig känsla att uppleva sig sitta fast i sitt eget liv. En existentiell klaustrofobi. Jag vill inte ha det så. Jag måste agera. AGERA FÖRIHELVETE!!

Hej då.

2014-12-06

Do reds have more fun? We´re ´bout to find out.



Ni vet när man har sovit i 12-13 timmar och nä man vaknar så känner man sig jävligt skum, vimmelkantig och liksom overklig i någon timme efteråt, jag kom precis på vad man kan jämföra det med; när man trappar ned från höga doser av sertralin eller när man har glömt att ta sin dagsdos, exakt så är det.

För er okunniga kan jag meddela att sertralin är ett antidepressivum, en serotoninåterupptagningshämmare, vilket kan vara Sveriges längsta ord, det innebär att ämnet blockerar synapserna i hjärnan så att de inte suger upp allt serotonin utan lämnar kvar samma dos som friska människor har. Serotonin är alltså ingen drog eller något lyckopiller, du blir inte hög av antidepressiva mediciner, du blir normal som gemene man på väg till kontoret en helt vanlig tisdagsmorgon.

Capish?

2014-12-04

Stackars, stackars Markus Birro *gråter*


http://blogg.varldenidag.se/birros-blogg/nu-gar-vi-vidare/

Det är tur att vi har en vishetens profet i dessa sinistra tider.

Nyval

Något av det här kommer att ske:


  1. Alliansen vinner. SD röstar ned deras budget. Nyval igen. Och igen. Och igen. Etc.
  2. Alliansen vinner. Förhandlar fram en deal med SD.
  3. SD vinner. Jag emigrerar. 
Sossarna kommer inte att vinna en gång till därför att majoriteten av det svenska folket är dumma i huvudet. Okej nu överdrev jag. Jag ber om ursäkt. 

Löfven är bra men han skulle ha gjort migrationsfrågan till sin, han skulle ha ägt den och på så vis tagit den ifrån SD så att de som tänkt rösta på SD i det förra valet i stället röstade på S. Det är dumt att tiga ihjäl en fråga som folket tydligen vill ha fram i ljuset.

Alliansen har betett sig som tjuriga barn som inte fått ta del av lördagsgodiset. De har bara stått vid sidan av, vägrat att ens diskutera saken och låtit allting falla ihop. Det är en värre synd. Den som tiger samtycker, heter det. Ansvarslöst, barnsligt och analt. Dock kommer folket att ge sina röster till dem, det är vad jag tror, för folk i allmänhet är kortsiktiga varelser som har ett behov av att utse en syndabock, denna syndabock är Löfven. Vidare har detta gett ännu mer bränsle till SD-bålet så SD kommer att bli ännu större i riksdagen efter den 22 mars. 

Om inte folk tänker som jag vill säga.

2014-12-02

SD är som de störiga killarna som fanns i klassen. Alliansen är som majoriteten av eleverna i klassen som inte gillar uppgiften i fråga men som ändå accepterar läget och bara vill jobba på. S, MP och V är de superengagerade eleverna som brinner för uppgiften och vill föra arbetet framåt.

Lektionen pågår och SD är högljudd och stökig, kastar papperstussar och sudd på S och V och hotar om stryk på rasten, alla andra suckar men säger inget för det enda de kan göra är att acceptera att SD går i klassen men egentligen vill de bara att SD ska hålla käften så att de kan göra klart uppgiften. Läraren säger åt SD lite lamt att vara tyst för de stör de andra eleverna i deras arbete, SD blir ännu mer högljudd och skriker och skakar bänken och kastar V´s mössa på golvet. MP ryter till att håll tyst nu för fan så att vi kan göra klart det här och komma härifrån, SD buar och skränar och sprätter iväg gem på MP. S kommer med ett förslag att FP ska samarbeta med dem för att lösa uppgiften snabbare, FP vägrar tjurigt och lutar sig djupare över boken och håller för ena örat mot SD som nu ställt sig upp på bänken och skjuter häftklamrar på MP och S. Läraren säger att om SD inte sätter sig ned och är tyst så måste SD gå ut ur klassrummet. SD skrattar och pekar finger och svarar att ingen kan tvinga ut dem ur rummet, de ska stanna där tills hela lektionen är fullständigt saboterad och strukturen faller samman i ett sammelsurium och lektionen avbryts utan att uppgiften slutförts och kvar står läraren i den påtvingade situation som ingen, förutom några få som förstörde för förstörandets skull, ville ha.

Varför släppte ni in dessa jävla jeppar i riksdagen??

2014-12-01

Gör om. Gör rätt.

Förra veckan blev misslyckad enligt ett strikt personligt förhållningssätt, så därför: upp och ut.
En hel helg med den amerikanska glassbilens låt i huvudet.