2015-11-27

Be very very careful what you wish for, it might come true.

Förnimmer en känsla av blobbighet. Nu skulle det sitta fint med en redig magsjuka för att förlora några kilon "gratis".


Kan man få träningsvärk i hjärnan?

Om man börjar bruka delar av sin hjärna som tidigare ej använts, då borde man också kunna få någon form av abstrakt träningsvärk, eller hur? Eller vadå abstrakt; hjärnan är ju ett organ och för att producera tankeverksamhet så måste den generera elektriska signaler så att vätskorna flödar och gärna gör så i rätt banor och om de banorna aldrig har blivit använda förut så kanske det kan göra lite ont i dem av den plötsliga tillströmningen av signalsubstans?

Klockan 13 är det prov i bråkräkning, just nu känns det som om jag kommer att fixa det, men det är så med matematiken att man aldrig kan veta förrän man sitter i skolsalen med testet framför sig, ty en kan få hjärnsläpp delux eller analyshybris, tricket är att, som förra gången, tänka och känna: SKIT SAMMA och bara räkna utan att överanalysera eller känna panik, det blir oftast mest rätt, i annat fall riskerar man att fastna i resonemangsloopar som inte leder  någonstans. Det svåra med tricket är att framkalla SKIT SAMMA, för det går inte att forcera fram ett sådant tillstånd om man egentligen känner: FAN JAG MÅSTE FIXA DETTA!

Min hjärna gör ont.

Prata ut.

N frågar om vi ska ses och "prata ut", jag svarade att om hon vill förklara sig så visst. För jag har inget att prata ut om, är det någon som ska prata så är det hon och bara hon för jag tolererar inte att få en massa obefogat skit slängt rakt i ansiktet på mig; jag är ingen perfekt människa men att anklaga mig för att vara snål, sniken, egocentrisk och utnyttjande, det är fan i mig att gå rejält över gränsen och det som ska ske är att hon ska be om ursäkt, någonting annat är inte acceptabelt.

2015-11-25

Det var djävulen vad detta stör mig!

Men stör det mig för att jag retar mig på att andra föräldrar går omkring och förtrycker naturliga känslor i någon slags curlingfars?

Eller stör det mig för att jag känner att jag har varit onödigt burdus mot mitt barn och att de indirekt visar mig att jag har förfarit så?

Det är som ett bråk som jag inte kan dividera.

För mig är det som så att alla känslor är tillåtna, inte bara de fina, söta, pedagogiska och rara, utan även de arga, rädda, ledsna och fula. Med det menar jag inte att jag är en känslornas skådespelare och att mitt barn är den ofrivillige åskådaren, det som jag menar är att om jag är glad då är jag glad och jag visar det, inte så som en euforisk bipolär person i maniskt skov skulle visa det, utan som i lagom proportion i förhållande till barnet och dess mentala ålder. Är jag irriterad, då är jag irriterad, i proportion till barnet och dess mentala ålder. Etcetera.

Är detta så jävla konstigt??
Eller är det ba: man blir ju inte irriterad på en ett- och ett- halvt-åring för då är man Belsebub förkroppsligad!!!!!!

Å ja ba: seriöst? Har ni helt ärligt aldrig hyst några former av känslomässigt agg gentemot era ett- och ett- halv-åringar? Inte ens när de inte har sovit på två nätter och bara skriker rakt ut timmar i streck och kastar saker omkring sig och ålar som en motvillig fisk på krok vid påklädning av pyjamas? Inte ens då?

Men grattis till er Jesusstatus då!

För jag blev på ruskigt dåligt humör när min telning promenerade inte på, utan utanför mina nerver, i och med det att det fanns jag, och bara jag, ingen annan, som tog hand om honom, men ändå; med era Jesusmått mätt så borde jag ha lett pedagogiskt och sjungit en stilla sång om duniga små hundvalpar medan jag spelade med mina egenstickade fingerdockor framför barnet i fråga.

BULL CRAP!

En ett- och ett- halvåring kan inte och bör inte ta emot en vuxens fulla rage, men en ett- och ett- halvåring måste få lära sig att ibland blir man irriterad, mamma och pappa kan bli irriterad på en, men det betyder inte att de inte älskar en något mer, det betyder inte att de inte vill veta av en något mer, det betyder inte att man inte är någonting värd, det betyder bara att man i stunden är irriterad och ju större barnet blir, desto mer kan man visa av sin irritation, dock naturligtvis aldrig ett fullblommat crazy-rage, för vem gör så? Vanlig irritation, ilska, tjurighet, what not, det måste få finnas och det finns, därför måste man visa sitt barn att det är okej att vara så ibland, så länge som man förklarar varför man är arg och så länge som man visar att man älskar varandra ändå, oavsett vad som än händer och vad som än känns.


Lajk-ångest på fejjan! :-/

En vän skrev en status på fejjan på vilken jag skrev en kommentar om hur arg jag kunde bli på min ettåring när jag hade en sådan.


Ingen har lajkat... *horrorn!* Tog jag för mycket plats i hennes status? Vältrade jag mig i strålkastarljuset, försökte göra det till mitt likt en egocentrerad uppmärksamhets hora? Var det konstigt skrivet? Verkar det som om jag var elak mot mitt barn?

Vad? Vadvadvadvadvad???!?!?!?!?!?! *gråter i kudde*


Nej då. Fast en undrar ju, patetisk som en äro. 

2015-11-24

Devi... jag menar Jesus Camp

"Jesus Camp" är något av det sjukaste som jag har sett på länge. Om den där killen från Nasaret finns någonstans där ute i oändligheten så måste han undra vad fan de håller på med på det där lägret,
han ba: jag har förihelvete aldrig sagt så!

Stress 1.0

Jag kan inte hantera mer än 8 sidor per dag, resultatet av det blir att jag nu har 3 sidor kvar och det går bara inte och i morgon är det prov.

Jag är inte rädd för det något mer.

Det har hänt någonting.

Matematikspärren i min hjärna har lösts upp och försvunnit, likt en Treo brus i ett glas med vatten.

Jag finner mig sittandes i soffan, räknandes bråk som funnes det ingen morgondag, som vore det det simplaste man kan företa sig, beräkningarna flödar obehindrat genom hjärnbarken och detta är det konstigaste av allt; jag tycker att det är roligt.

Jag är till och med... väldigt bra på matematik.

Det är en mening som jag aldrig någonsin ens fantiserat om att jag skulle formulera, en mening som tedde sig lika avlägsen som avståndet härifrån till Big Bang.

Men plötsligt.

2015-11-19

Hur Talgoxen kom in i exemplet nedan? De har flyttat in i mina träd utanför mitt fönster, antagligen gillar de de torkade frön som där finns, men jag kunde inte för mitt liv komma på vad de hette, därav.
Ni vet när man försöker minnas en bit av information, något som man kanske alldeles nyss eller i förra veckan mindes, något som man vet att man vet, till exempel ett namn, en stad, en sång, en människa eller ett djur, som till exempel talgoxe;


och det är bara svart. Man känner på ett märkligt men ändå högst irriterande vis att informationen finns där inuti den hårdkokta havregrynsgröten, den är bara dold bakom någonting, inkapslad i någon kammare och vägrar att komma fram hur mycket man än trycker på, så till slut ger man frustrerat upp.

Två timmar senare sitter man på pendeltåget och bara: TALGOXE!

Varför gör hjärnan så?


2015-11-18

Klipp vingarna av fanskapet

Jag känner en våldsam ringaktning för Trygghansas ängel.


Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är med den som hetsar mig till sådant intensivt ogillande att jag vill se den död. Död och blödande. Den utstrålar någon form av beskäftighet. En förträfflighet som fastnar och irriterar likt ett ögonfranshår under ögonlocket. Man föreställer sig att den lever och andas för Trygghansa och att den därmed är fariseisk i sina göranden. Dess fullkomliga och självgoda tro på Trygghansa är liksom en pingstväns egenkära helighet inför den enligt församlingen enda sanningen.

Jag vill klippa vingarna av fanskapet.

Nerijus Bilevikius, har han skrivit över hårddisken?

Det här att Nerijus Bilevikius nekar stenhårt till att ha tagit Lisa Holm av daga, kan det inte vara så att han har förträngt gärningen så till den grad att hans hjärna har raderat minnet av det? Ibland gör hjärnan så, min hjärna har till exempel raderat massor från de år som jag levde fången hos en schizofren i våldsam psykos, hjärnan gör så för att skydda sig själv, och kanske var det så att Nerijus kände ett sådant stort tvång till att strypa ihjäl någon att han inte kunde stå emot det, samtidigt som han fann det så avskyvärt och djupt skrämmande att hans huvudkontor raderade det från hårddisken?

Det är naturligtvis ingen ursäkt men det kan vara en förklaring. För det faktum att hans DNA fanns på Lisa Holm går inte att bortförklara, om nu inte någon laboratorieexpert varit framme och på något sätt lyckats med att tillskansa sig blod och andra vätskor från Nerijus kropp, utan att Nerijus märkt det, och dessutom lyckats hålla blodet i icke-koagulerad form fram till det att hen placerade ut det på och omkring Lisa Holm. Eller om det nu inte är så att han har en okänd enäggstvilling som varit ute och lurat kring Kinnekulle.

Fatta hur osannolikt.

Om Nerijus hjärna inte hade förträngt brottet så kanske han hade kunnat komma på någon "förklaring" som till exempel att han åkte till ladan för att hämta något och hittade Lisa Holm hängande från taket = självmord, blodet och de andra besudlingarna skulle då kunna ha förklarats av att han hade skurit ned henne, ja han hade då förstås inte åkt och stoppat in kroppen i ett klädskåp utan ringt polisen på en gång, men som det är nu har han målat in sig själv i ett hörn.
Jag fick 15 rätt av 16 på geometriprovet - in your face bitches!

Inte i era fejs alltså utan i de som sa att jag inte kunde, att jag var en idiot och att jag skulle välja ett gymnasieprogram där jag inte behövde anstränga mig så mycket.

2015-11-17

kära Coca-cola vi kommer aldrig att börja dricka Cola på julen, det kommer aldrig att hända: when pigs fly, som ni själva skulle ha uttryckt det, ty vi har en tradition som aldrig kommer att brytas och den stavas J u l m u s t. Julmusten är vår nationaldryck. Vi försvarar julmusten med våra liv. Julmusten är lika livsnödvändig på julen som som en blodtransfusion är för en förblödande, ja julmusten ÄR vårt blod, vår broder, vår syster.. Ta mitt hus, ta min bil, ta min man, ta mina barn, men ta för fan inte min julmust! Så står det i vår grundlag. Ni kampanjar förgäves.



Jag och mitt alter ego.





Kilimanjarodisk på bänkarna i köket.
Chipssmulor över golvet.
Damm och lort.
Såsfläck.
Juiceklet.
Pappersskräp.
En arg och sinistert sinnad mänska i soffa.
Biter samman käkar, hårt.
Rynkar panna och ögonbryn, som neandertalare.
I behov av dusch, provoceras.
Håll käften.

När Hitler deltog i första världskriget så var han med om en gasattack som gjorde honom tillfälligt blind, vilket ledde till att han blev förd till ett militärsjukhus, på detta sjukhus var det vanligt förekommande att soldaterna drabbades av psykos som en naturlig följd av de fasor som de tvingats till att bevittna och att delta i, Hitler hävdade att han under denna sjukhusvistelse inte fick någon psykos, i stället fick han en uppenbarelse i form av en inre röst som plötsligt talade och sa att han skulle starta en revolution och bygga det renrasiga, ariska folkets tusenåriga rike.

Människor har genom tiderna fått uppenbarelser, förr kallades de för profetior, idag kallas de för psykoser, må hända är dessa två begrepp ibland ett, och om rösten inuti Hitler var en fusion av krigets trauma och någon överjordisk varelses viskande så kan man ställa sig frågan vad det var för ett väsen som valde att tala till honom.
Ni kan ju föreställa er mitt svar till henne... hahahaha...!

Jag utnyttjar folk

A just ja, N skickade ett sms till mig där hon deklarerade att jag är nål och sniken, att allt handlar om att ge och att ta men att jag bara tar utan att ge tillbaka, att jag gör skillnad på folk och folk vad gäller detta och att hon är så trött på att känna sig utnyttjad av mig.

Vad har jag då gjort för att förtjäna ett sådant sms? Har jag fått låna pengar av henne som jag aldrig har betalat tillbaka? Nej. Har jag följt med henne ut på restaurang och för varje gång låtsats att jag har glömt plånboken? Nej. Har jag manipulerat fram tjänster från henne? Nej. Har jag gett henne ett begagnat tuggummi i födelsedagspresent? Nej.

Men vad, då?

Jo, jag har lagt upp bilder på facebook som föreställer andra vänner som är hemma hos mig och förtär någon form av föda.

Va...?

Ja. Hon hävdar att hon har bjudit hem mig massor av gånger, vilket stämmer, men att jag aldrig har bjudit tillbaka utan bara bjuder andra, vilket inte stämmer. I realiteten har jag bjudit igen - men hon har aldrig kommit, oftast svarar hon inte ens på inbjudan, lika ofta blir hon eller något av hennes barn mystiskt nog alltid sjuk dagen innan sammankomsten.

Men det spelar alltså ingen roll.

Det här är andra gången som jag blir beskylld för att vara snål och sniken och snyltande, den första gången var det en galen nätdejt som hasplade ur sig detta på grund av att jag inte hade köpt popcorn till en biograffilm som vi hade sett.

Man ba: men håll kääääääfteeeeeeeen! 


Det är är viktigt, det här är å sant:

IS vill utrota mångfalden

IS vill ha en svart-vit värld, en polariserad värld, det största hotet som IS ser är att människor av alla släkten, religioner, färger och idéer samlas och tar del av och utvecklas av varandras olikheter och således blir en stark enad front mot mörkret, det vill säga mot dem.

Så om vi går på SD´s linje så går vi också på IS linje.
Matematikläraren ba: du kan nog göra 2 prov nästa gång, du är så pass duktig att du klarar det.

Man ba: you talkin' to me?

2015-11-11

Det finns ett barnprogram på Bolibompa vars vinjettsång lyder: "...men ser du Fixaren ändå, håll tyst om saken då" men jag sjunger: "men ser du fixaren ändå, ja ring till psyket då".

A: Mamma, vad är psyket?

2015-11-10

PMS + matematikstudier = ej bra.

På grund av att tålamodet ligger på 0,1 % och raseriet på 9,9 % på en tiogradig skala så blir resultatet av en felberäkning att jag skriker: Men håll kääääfteeeeeeeeen!!! åt matematikboken och slänger den vildsint i golvet som vore den ett levande och medvetet retsamt ting.

Nej: jag befinner mig inte i klassrummet utan hemmavid.
Nej: barnet är naturligtvis inte hemma.
Nej: jag har inte för vana att slänga ting som lever på riktigt i golvet.

2015-11-09

Så jävla RÄTT!

En liten fågel har viskat i mitt öra att chefen på mitt förra jobb (hen som mobbade mig och sa att jag inte kunde tänka själv och att allting som jag gjorde var fel etc.) har hamnat i blåsväder.
Hen har nämligen godkänt en resa för en stor grupp anställda, en resa som enligt fågeln ska ha gått loss på cirka 2 miljoner kronor. Hen har inte ansökt om grönt ljus för detta vare sig hos ledningen eller hos direktören, arbetsplatsen är en offentlig myndighet. Hen har alltså tagit 2 miljoner av skattebetalarnas pengar och skickat en grupp á 150 personer utomlands på kick-off. Tidningarna är mycket intresserade. Hen har fått en grav utskällning av direktören. Ledningen är arg och missnöjd.

Aja-baja!

Å ja ba: ......MOOOOO AHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAAAAAAAA!

Skadeglädje i all ära, men det här är ingenting annat än Karma lagen när den är som bäst!

Obehaget som uppstår inombords när matematikläraren liknar en som man en gång har sett i en porrfilm.
Fakturorna ba; hej! Vi har förstått att du har fått lite extrapengar, vi skulle vilja ha dem tack!

2015-11-06

And that's why I love dr. Phil

- Sometimes in life you don't get what you need from the one who should give it to you, and that's when you should decide to give it to yourself instead, if that's the only thing you've got, then you should just take it.